Expertisecentrum de Vaandel met beweegbare bodem

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft voor Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV) het expertisecentrum De Vaandel-Zuid gebouwd. Dit expertisecentrum biedt vervangende huisvesting aan ongeveer vierhonderd leerlingen van de Mytylschool in Bergen, Heliomare De Alk in Alkmaar en de Antoniusschool in Heerhugowaard. Het is speciaal ontworpen voor kinderen met meervoudige handicaps en bijzondere leerproblematiek.

Het expertisecentrum fungeert als de nieuwe schoollocatie voor de kinderen en leerkrachten van de Mytylschool, Heliomare De Alk en de Antoniusschool. Deze scholen bedienen kinderen met specifieke zorg- en leerbehoeften, zoals meervoudige handicaps en opvoedkundige, gedrags- en psychische problemen. Het betreft een bijzondere en kwetsbare doelgroep, met in totaal ongeveer 400 kinderen.

Beweegbare zwembadbodem met geïntegreerde trap

Als onderdeel van dit project heeft Variopool een beweegbare zwembadbodem geïnstalleerd in het therapiebad van 13 x 6 meter, inclusief een geïntegreerde trap. Dit speciale bad heeft een maximale diepte van 1,40 meter. Daarnaast heeft Variopool ook de leuningen in het gewenningsbad, de cassette trap met leuningen, de lijnkommen en de lijngoot geleverd.