beweegbare bodems

Hydrotherapie

De werking van hydrotherapie (tegenwoordig in het Engels: aquatic physical therapy) wordt breed onderschreven in de medische wereld. Variatie in diepte is een sleutelfactor bij het opbouwen van trainingsbelasting: daarom is het installeren van beweegbare zwembadbodems in het therapie zwembad onmisbaar, en kan worden gecombineerd met onderwaterloopband, waarvan de waarde is bewezen in talloos onderzoek.

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie in het water

De diverse doelgroepen voor hydrotherapie kunnen optimaal gebruik maken van de faciliteiten van het therapiezwembad, waarbij ook de temperatuur van het zwemwater efficiënt gestuurd kan worden, De temperatuur is afhankelijk van de bewegingsintensiteit en kan variëren van 28 tot 34 graden. Doel van de hydrotherapie is dus het verhogen van de belastbaarheid ven diverse weefsels, met effecten op het dagelijks functioneren, deelname aan de maatschappij, tevredenheid en welzijn. Hydrotherapie is vooral geschikt voor iedereen die moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of (pijn)klachten van acute of chronische aard.

Extra mogelijkheden met een beweegbare bodem

De beweegbare bodem kan worden voorzien van een meebewegende toegangstrap, een mindervalide platform of een hellingbaan zodat de revalidatiepatiënt zelfstandig in het zwembad kan komen. Ook het plaatsen van een keerwand behoort tot de mogelijkheden.

Door de verdere specialisering op het gebied van Aquatherapie heeft Variopool deze website gelanceerd: Variomedic. Hier treft u verdere, en uitgebreidere, informatie aan over onze specifieke producten en projecten.

Variomedic is een onderdeel van de VarioGroup.