beweegbare bodems

Hydrotherapie

In water een veilige manier van bewegen.

Met hydrotherapie worden er oefeningen in het water gedaan met hulp van een fysiotherapeut. Dit zijn de zogeheten therapiebaden. Dat is ook direct een voordeel om beweegbare bodems te gebruiken in het bad. Oefenen in het warme water van een therapiebad heeft als voordeel dat het een veilige manier is om te bewegen zonder dat de gewrichten teveel worden belast. En omdat het water warmer is dan een normaal zwembad is dat beter voor de bloedvaten. De temperatuur in zo’n bad is rond de 32 graden wat ideaal is voor de patiënt. Hydrotherapie in combinatie met het warme water maakt tevens dat de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels gemakkelijker wordt gemaakt.

Therapiebaden met beweegbare bodems zijn ook praktisch voor Hydrotherapie

Bij deze vorm van therapie wordt ook gebruik gemaakt van speciale apparatuur en diverse drijfmaterialen. In een zwembad waar deze vorm van therapie gegeven wordt zit bijna altijd een beweegbare zwembadbodem omdat de patiënt dan veel eenvoudiger het bad kan betreden, en voor de therapeut heeft dit als voordeel dat hij de patiënt beter kan ondersteunen omdat de bodem op elke gewenste diepte ingesteld kan worden. Dit is niet alleen ideaal voor de patiënt maar ook zeker voor de therapeut omdat deze dan minder belast wordt.

Naast de beweegbare bodems levert Variomedic ook andere apparatuur voor deze therapie. Denk hierbij aan speciale trappen om het zwembad in- en uit te kunnen, een poolpod, en natuurlijk mindervaliden liften. Al deze apparatuur en mogelijkheden worden op deze website beschreven en geven u een goed indruk van het aanbod.

Variomedic is een onderdeel van de Variopool groep en is al jaren marktleider op dit gebied. Wilt u meer informatie over Hydrotherapie in combinatie met onze producten. Dan kunt u hiervoor terecht bij één van onze account managers. Zij vertellen u er graag over. U kunt ze ook vrijblijvend benaderen door gebruik te maken van het contactformulier op deze website.